هرات (پژواک،۱۳ اسد ۱۴۰۳): مالداری در حالی که یکی از اساسیترین فعالیتهای اقتصادی کوچیهای ساکن در مناطق مختلف و دوردست هرات به شمار میرود، اما برخی از کوچیها در این ولایت میگویند که با مشکلات جدی از جمله عدم حمایت و کمبود ادویۀ حیوانی مواجه اند.
برخی از کوچیها در هرات در صحبت با خبرنگار آژانس خبری پژواک، از کمبود ادویۀ حیوانی و عدم حمایت حکومت از مالداران به اسرع وقت را اصلیترین دلایل کاهش مالداری شان یادآوری نموده و گفتهاند که بسیاری ازخانوادهها به دلیل ناتوانی در تأمین نیازهای خوراکی و دوایی حیوانات خود، مجبور به فروش مواشی شان میشوند و یا شاهد تلف شدن حیوانات خود میباشند.
خاکزرین خان، یک تن از بزرگان کوچیهای مقیم در ولسوالی کشک کهنۀ هرات گفت، وی قبلا به تعداد ۲۰ گله گوسفند که هر کدام شان متشکل از دهها گوسفند بوده، داشت اما حالا این تعداد گوسفندان اش به اثر نبود امکانات همچو ادویه و مواد خوراکه نصف شدهاست.
موصوف علاوه کرد که اگر دولت با آنها همکاری نکند، تعداد زیادی از کوچیها نمیتوانند در این صحراها زندهگی کرده و به مالداری خویش ادامه دهند.
به گفتۀ وی، زمینهای آبی ندارند و اگر در سال آینده بارندهگیهای لازم صورت نگیرد، اولین کسانی که متضرر میشوند، کوچیها خواهند بود که مجبور به فروش حیوانات خود شده تا مصارف خانۀ خود را بدست آورند.
علی، یک تن دیگر از کوچیهای ولسوالی رباط سنگی نیز از بیماریهای حیوانات خود سخن گفته و در صحبت با پژواک گفت که تا حال برای شان در بخش ادویه تنها یک بار از طرف حکومت همکاری شده که اصلا بسنده نیست.
موصوف افزود، اکنون نیز حیوانات شان به مریضی دچار است که وی توانایی تداوی آن را ندارد.
موصوف افزود، در طول یک ماه ۱۰ الی ۱۲ گوسفندش به دلیل مریضی و عدم تداوی تلف شده که به گفتۀ وی، بیشترین کوچیها در ولسوالیهای گلران و رباط سنگی تعداد گوسفندان شان را کم میکنند و اگر این روند ادامه پیدا کند، بالاخره گوسفندان کوچیها نیز تمام خواهد شد.
وی همچنان گفت، این مشکلات باعث شده که برخی از خانوادهها ناچار به فروش حیوانات خود شوند و یا حیوانات شان به دلیل عدم درمان تلف گردد.
داکتران حیوانی نیز از وضعیت نامناسب عرضۀ ادویۀ حیوانی به مناطق دوردست سخن گفتهاند و این چالش را عامل عمده در کاهش مالداری میداند.
داکتر صابر عابدی، یک تن از داکتران حیوانی در ولایت هرات در صحبت با آژانس خبری پژواک ضمن بیان این مطلب گفت، زون غرب شاهد امراض مختلف حیوانی است که اکثر امراض باکتریایی و ویروسی میباشد.
عابدی افزود که ادویههای حیوانی موجود در بازار عمدتاً کم کیفیت است و در اسرع وقت به دست مالداران نمیرسد.
از سوییهم، مسؤولین در ریاست سرحدات، اقوام و قبایل این ولایت که در چوکات اداری شان آمریت کوچیها و امورات مرتبط به آن مدغم است، در مورد چالشهای کوچیها میگویند که تا حال بهصورت کل از مشکلات کوچیها تنها ده فیصد آن رفع گردیده و هنوزهم کوچیها با چالشهای زیادی روبهرو هستند.
مولوی جمالالدین عمری، رئیس سرحدات، اقوام و قبایل ولایت هرات میگوید که ادارۀ شان تمامی چالشهای فرا راه زندهگی کوچیها در این ولایت را سروی نموده و در زمینه آگاهی دارند و مشکلات آنان را با ادارات ذیربط شریک ساختهاند.
موصوف علاوه کرد که در حال حاضر این ریاست امکانات حمایوی در دسترس ندارد و مؤسسات نیز در این زمینه با آنها همکاری کمتری دارند.
اما وی افزود که ادارۀ شان در تلاش است تا مشکلات کوچیها را به صورت جامع حل کند که این امر نیاز به همکاری همهجانبه از سوی نهادهای مختلف دارد.
د دعوت رسنیز مرکز ملاتړ وکړئ
له موږ سره د مرستې همدا وخت دی. هره مرسته، که لږه وي یا ډیره، زموږ رسنیز کارونه او هڅې پیاوړی کوي، زموږ راتلونکی ساتي او زموږ د لا ښه خدمت زمینه برابروي. د دعوت رسنیز مرکز سره د لږ تر لږه $/10 ډالر یا په ډیرې مرستې کولو ملاتړ وکړئ. دا ستاسو یوازې یوه دقیقه وخت نیسي. او هم کولی شئ هره میاشت له موږ سره منظمه مرسته وکړئ. مننه
د دعوت بانکي پتهDNB Bank AC # 0530 2294668 :
له ناروې بهر د نړیوالو تادیاتو حساب: NO15 0530 2294 668
د ویپس شمېره Vipps: #557320 :
Support Dawat Media Center
If there were ever a time to join us, it is now. Every contribution, however big or small, powers our journalism and sustains our future. Support the Dawat Media Center from as little as $/€10 – it only takes a minute. If you can, please consider supporting us with a regular amount each month. Thank you
DNB Bank AC # 0530 2294668
Account for international payments: NO15 0530 2294 668
Vipps: #557320
Comments are closed.