پیشبرد جهاد طالبانی از مجرای عوایدِ حرامِ مواد مخدر!

0 608

توفیق عظیمی

کشت و قاچاق مواد مخدر يکي از معضلات جدي براي افغانستان و کشور هاي منطقه به وجود آورده است اين محصول پيوند مستقیم با نا امني ها در افغانستان و کشور هاي منطقه دارد، کشت و قاچاق آن بر اقتصاد کشور هاي منطقه تأثير منفي داشته است و سه ميليون شهروند افغانستان را معتاد نموده است اين رقم در پاکستان چند برابر است و در ايران نيز يک رقم پنچ و يا شش ميليون نفر معتاد است، کشور هاي آسيايي ميانه نيز از آسيب اين محصول به دور نبوده است اما متاسفانه برخی از کشورهای منطقه برای دستیابی به امیال استراتیژیک و استخباراتی شان متوصل به زمینه سازی تجارت مواد مخدر می گردند.گروه طالبان در اوایل به قدرت رسیدن اعلان نمودند که با کشت و قاچاق مواد مخدر مبارزه مي کنند. اما آن ها به زودي اهميت اقتصادي مواد مخدر را به منظور اخذ ماليه از آن درک نمودند. وقتي که قندهار را براي بار اول تصرف نمودند، اعلان کردند که از کشت کوکنار و توليد ترياک جلوگيري مي شود. اعلان طالبان، ديپلمات هاي امريکايي را تشويق کرد که فوري با طالبان تماس برقرار نمايند. ولي در جريان چند ماه طالبان دريافتند که آن ها به کشت کوکنار ضرورت دارند،. طالبان به جمع آوري ماليه اسلامي «ذکات» از تمام معامله گران ترياک آغاز نمودند. طالبان با دريافت 20 در صد ماليه به نام ذکات، هيچ انديشه و نگراني ديني نداشتند و ندارند بنابر نوشته احمد رشید نویسنده پاکستانی اگر چه بر اساس تعاليم ديني هر مسلمان مکلف است از عوايد سالانه خود دونيم در صد را به نام ذکات به فقرا و محتاجان بپردازد اما، طالبان بدون توجه به تعاليم اسلامي آن را به 20 در صد افزايش داده بودند.

در گزارش هاي سالانه دفتر جرايم و مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل و وزارت مبارزه با مواد مخدر اين نکته بار ها يادآوري شده است که کشت و قاچاق مواد مخدر در ولاياتي افزايش داشته است که گروه طالبان بر بخش هاي از آن ولايت کنترل دارند. به عبارت ديگر، ميان کشت و قاچاق مواد مخدر و حضور گروه طالبان پيوند مستقيم وجود دارد. در گزارش جديد نيز آماده است که کشت مواد مخدر در مناطق بوده است که گروه طالبان حضور فعال دارند. به عنوان مثال کشت مواد مخدر در جنوب 66 در صد گزارش شده است. در مرکز افغانستان که گروه طالبان نفوذ ندارند تنها 0/2 در صد بوده است.

ماليه صادرات ترياک مبلغ بزرگ عايداتي و اقتصاد جنگ طالبان را تشکيل مي دهد. در گذشته نیز ادارات مربوط به ملل متحد، عوايد سالانه صادرات مواد مخدر پاکستان- افغانستان را 1.35 ميليارد دالر تخمين کردند. گروه طالبان از عوايد ناشي از مواد مخدر سلاح، مهمات و مواد سوخت جنگ، خريداري مي کردند. باقي نيازمندي هاي گروه طالبان نيز از همين عوايد تأمين مي گرديد. اکنون نيز، گروه طالبان بخش از نيازمندي هاي ميدان جنگ خود را از عوايد ناشي از مواد مخدر تأمين مي کنند. با اين حال، کشت و قاچاق مواد مخدر بيش از آن که سود اقتصادي براي ما داشته باشد بيشتر مضر بوده است. بر اساس تخمين سازمان ملل  دهقانان کمتر از يک در صد عوايد ترياک را حاصل مي کنند. در حدود دو نيم در صد در کيسه تجار و قاچاق بران افغاني و پاکستاني مي ريزد. پنچ در صد نصيب کشور هاي مي شود که هروئين از داخل آن ها به مقصد اروپا و امريکا عبور داده مي شود. متباقي عوايد به جيب قاچاقبران و معامله گران در اروپا و امريکا تعلق مي گيرد. با اين عوايد ناچيز در حدود يک ميليون دهقان در حدود يکصد ميليون دالر در سال از کشت و برداشت ترياک حاصل مي کنند. از اين مبلغ بيست ميليون دالر در سال نصيب گروه طالبان مي شود. اکنون عوايد گروه طالبان به ميليون ها دالر مي رسد. پولي که منجر به ريختن خون نيرو هاي امنيتي و شهروندان مسلمان و بي گناه کشور مي شود. با اين حال، هزينه آن تنها محدود به آن نمي شود.کشت مواد مخدر در افغانستان باعث شده است که مصرف اين مواد در کشور بالا برود. بر اساس گزارش ها در حدود سه ميليون شهروند افغانستان معتاد به مواد مخدر اند. اين در حالي است که شبکه هاي پخش و توزيع مواد در سطح شهر به آساني صورت مي گيرد و نهاد ها قادر به کنترل آن ها نيست. اين رقم اما، در حال افزايش است. در سال بعدي به احتمال زياد با آمار تکان دهنده از معتادين مواجه خواهیم بود که مشکل جدي براي حکومت ايجاد خواهند کرد.

در پــــايان يک بار ديگر بايد متذکر شد که کشت و قاچاق مواد مخدر با گسترش نا امني رابطه مستقيم دارد. ترياک مهمترين عاید گروه طالبان را تشکيل مي دهد. سهم آن ها از کشت و قاچاق مواد مخدر به اندازه اي است که بتواند موتور جنگي آن ها را روشن نگه دارد و در بخش هاي مختلف افغانستان تهديد جدي براي حــــــــکومت و نیروهای امنیتی افغان ايجاد نمايد. بنابراين، مبارزه با مواد مخدر به اندازه مبارزه با گروه طالبان اهميت دارد زیرا هستند کشورها و سازمان های استخباراتی متخاصمی که با اکمال و تجهیز و دادن سرپناه به رهبران و جنگجویان فریب خورده طالبان زمینه مداخله و تداوم جنگ نیابتی را در افغانستان مهیا می سازند پس بر مردم و حکومت افغانستان است که به ماهیت اصلی و اهداف گروه های تروریستی و کشورهای متخاصم پی بــــــــرده و در مبارزه جدی علیه پدیده مواد مخدر و تـــــــروریزم خانمانسوز حکومت و نیروهای دفاعی و امنیتی شان را حمایت همه جانبه نموده و در برابر کشت، تــــــــــورید و تولید مواد مخدر با قاطعیت برخــــــورد نموده و نگذارند آینده خود و فــــــرزندان شان با پدیده منفور تروریزم و مواد مخدر به کام نیستی سوق داده شود.

د دعوت رسنیز مرکز ملاتړ وکړئ
له موږ سره د مرستې همدا وخت دی. هره مرسته، که لږه وي یا ډیره، زموږ رسنیز کارونه او هڅې پیاوړی کوي، زموږ راتلونکی ساتي او زموږ د لا ښه خدمت زمینه برابروي. د دعوت رسنیز مرکز سره د لږ تر لږه $/10 ډالر یا په ډیرې مرستې کولو ملاتړ وکړئ. دا ستاسو یوازې یوه دقیقه وخت نیسي. او هم کولی شئ هره میاشت له موږ سره منظمه مرسته وکړئ. مننه

د دعوت بانکي پتهDNB Bank AC # 0530 2294668 :
له ناروې بهر د نړیوالو تادیاتو حساب: NO15 0530 2294 668
د ویپس شمېره Vipps: #557320 :

Support Dawat Media Center

If there were ever a time to join us, it is now. Every contribution, however big or small, powers our journalism and sustains our future. Support the Dawat Media Center from as little as $/€10 – it only takes a minute. If you can, please consider supporting us with a regular amount each month. Thank you
DNB Bank AC # 0530 2294668
Account for international payments: NO15 0530 2294 668
Vipps: #557320

Leave A Reply