اداره گروه های مرگ در افغانستان از سوی سازمان سیاه

0 569

اداره گروه های مرگ در افغانستان از سوی سازمان سیاه

گزارش‌ها از حمایت آژانس اطلاعاتی آمریکا از جنایات در طولانی ترین جنگ آن کشور در افغانستان تاکید دارد.

منبع: دی نیشن

نوشته : جیت هیر

مترجم : سید جمال اخگر

جنگ افغانستان اکنون نزده سال را سپری کرده است . این جنگ طولانی ترین و پیچیده ترین جنگ در تاریخ آن کشور است . اکنون آن دسته از سربازان امریکایی در افغانستان می‌جنگند که پس از حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001 متولد شده‌اند. مردم امریکا مدت‌هاست که از جنگ خسته شده‌اند. نظرسنجی موسسه «یوگاو» در ماه جون سال 2020 نشان داد که 46 درصد از امریکایی‌ها از خروج نیروها از افغانستان شدیدا حمایت می‌کنند. 30 درصد دیگر گفتند که «تا حدودی» با خروج نیروها موافق هستند.

اما این اکثریت 76 درصدی اغواکننده است. با توجه به این واقعیت که ارتش امریکا از نیروهای داوطلب تشکیل شده و امریکایی‌ها در افغانستان همچنان تلفاتی هر چند اندک دارند، ماندن در این کشور موضوعی نیست که مردم نسبت به آن اشتیاق داشته باشند. این نارضایتی درحال شکل‌گیری یا به انصراف از کار می‌انجامد یا باعث بی‌علاقگی در سربازان می‌شود. برعکس، کسانی که در نهاد امنیت ملی هستند و با شور و حرارت از جنگ حمایت می‌کنند، قادرند تلاش رهبران سیاسی‌ خواهان عقب‌نشینی را با شکست مواجه کنند. در دوران باراک اوباما و دونلد ترمپ، تلاش‌های ریاست‌جمهوری برای خروج از افغانستان و خاورمیانه با مقاومت نخبگان سیاست خارجی مواجه شد که باور داشتند خروج به هر شکلی شکستی تحقیرآمیز به‌شمار می‌آید.

ترمپ سعی کرد از راه سست کردن قوانین جنگی، تناقض بین تمایل خود برای خروج نیروها و تعهد نخبگان سیاست خارجی به جنگ در افغانستان را حل کند. تفکر دولت ترمپ این بود که با آزاد گذاشتن ارتش و آژانس‌های اطلاعاتی، می‌تواند طالبان را تحت سلطه خود درآورد، در نتیجه راه را برای خروج نیروها باز می‌کند. اولویت ویژه به عملیات مخفی به رهبری سازمان سیا داده شد که شبه نظامیان افغان را به کار گرفت، با این اعتقاد که این اقدام جنگ را تحمل‌پذیرتر کرده و دیگر نیازی به مشارکت سربازان آمریکایی در میدان نبرد نخواهد بود.

خبرنگار اندرو کوئیلتی، گزارشی در اینترسپت نوشته است که نتایج وحشتناک این سیاست را به صورت مستند روایت می‌کند: واحدهای شبه نظامی افغان، معروف به 01 و 02 ، به عنوان گروه های مرگ عمل کرده و حملاتی را علیه غیرنظامیان آغاز کرده‌ که به قتل‌عام شباهت دارد. بسیاری از این حملات به مدارس دینی صورت گرفته که منجر به مرگ کودکانی حتی 8ساله شده است.

به گفته کوئیلتی: «ساکنان چهار منطقه در وردک – نرخ ، چاک ، سیدآباد و دمیرداد – از یک رشته قتل عام، اعدام، مثله کردن، ناپدید شدن اجباری، حمله به مراکز صحی و حمله هوایی به ساختمان‌هایی که مشخصاً منطقه مسکونی غیرنظامیان بوده، صحبت کرده‌اند. به گفته ساکنان این مناطق، به ندرت طالبان در میان قربانیان بوده‌اند. با این حال این واحد افغان و سران امریکایی‌اش از سوی دولت افغانستان و ایالات متحده هرگز مسوول شناخته نشده‌اند

طبق گزارش کوئیلتی، این حملات همه توسط شبه نظامیان افغان انجام شده، که تحت کنترول دولت افغانستان نیستند و با کارمندان امریکایی که با استفاده از فناوری پیشرفته کمک و هدایت‌شان می‌کند، همکاری می‌کنند.

مشاوران سازمان سیای امریکا این واحدها را با نام مستعار یا علایم می‌خوانند و از اسامی استفاده نمی‌کنند.

آن‌ها نه تنها اعضای واحد افغان را آموزش می‌دهند، بل اهداف‌‌شان را نیز که امریکایی‌ها به آن «جک پات» می‌گویند، برایشان انتخاب می‌کنند. توجیهات جزییات قبل از ماموریت راتشریح می‌کنند و در هنگام حملات شبه نظامیان افغان را تا منطقه همراهی می‌کنند. افغان‌ها و امریکایی‌ها شبانه توسط هلی‌کوپترهای امریکایی به روستاهای دورافتاده منتقل می‌شوند و هواپیماهای تهاجمی امریکایی در حین انجام عملیات، بالای سر مردم به پرواز درمی‌آیند و آتش مرگباری به پا می‌کنند که گاهی کلینیک‌های صحی، لیلیه‌های مکاتب یا خانه‌های غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهد.

علی‌رغم ارایه گزارش‌های دقیق از جنایات جنگی نیروهای تحت رهبری امریکا، رسانه‌های امریکایی در برابر گزارش اینترسپت سکوت اختیار کرده‌اند. جیک تاپر از سی.ان.ان مقاله را مجدداً توییت کرد، اما با این وجود هم چندان امیدی نمی‌رود که رسانه‌های آمریکایی به این موضوع اهمیت دهند.

همانطور که ریان گریم، خبرنگار اینترسپت متذکر می‌شود: «دو روز از انتشار این گزارش می‌گذرد و رسانه‌های جریان اصلی همچنان درمورد آن سکوت اختیار کرده‌اند. تصور کنید اگر رسانه‌ها در مورد «کشتارمی لای» (کشتار غیرنظامیان ویتنامی در 16اپریل توسط سربازان واحد گردان سوم تجسسی ارتش امریکا) نیز اینگونه برخورد می‌کردند.» (در حقیقت، مطبوعات جریان اصلی حدود یک سال پیش از آنکه سیمور هرش و سرویس خبری دیسپچ سکوت را بشکنند، هشدارهای رون ریدنور افشاگر خبر را درباره‌ »کشتار می‌لای» مسکوت نگه داشته بودند.)

گریم همچنین اظهار داشت که دولت بایدن شاید بخواهد عاملان این جنایات جنگی ادعا شده را به دست عدالت بسپارد. طبق مشاهدات گریم: «یکی ازکسانی که صریحاً از بررسی حقوق جنگی دفاع کرد، آوریل هاینس بود که مدیر اطلاعات ملی جو بایدن خواهد شد. و این قدرت و توانایی را دارد که کشف کند چه کسانی در سیا در این عملیات‌ها نقش داشته و آنها را به محاکم قضایی بسپارد

با توجه به عدم موفقیت دولت اوباما در پی جنایات جنگی که سازمان سیا در زمان جورج دبلیو بوش مرتکب شد، این امیدی واهی به نظر می‌آید. به‌علاوه، بایدن نیز درمورد افغانستان موضعی مبهم دارد و ترمپ را به ذهن متبادر می‌کند.

همانطور که اندرو باچویچ، رییس موسسه کوینسی، در اوایل ماه جاری در کتاب «ملت» یادآوری کرد، بایدن در مورد جنگ افغانستان «می‌خواهد هر دو راه را داشته باشد

بایدن گه‌گاه می‌گوید: این جنگ‌های «همیشگی باید پایان یابد»، اما همین خود اوست که در جای دیگری می‌گوید امریکا باید تعداد زیادی نیرو در افغانستان نگه دارد. با توجه به بررسی‌های باچویچ «بایدن هم می‌خواهد پایان طولانی‌ترین جنگ در تاریخ ایالات متحده را اعلام کند، و هم به‌طور همزمان تداوم آن را تضمین می‌کند

حمایت بایدن از ردپای سبک نظامی می‌تواند او را به راحتی به همان موضع ترامپ سوق دهد: استفاده از عملیات پنهانی سازمان سیا برای حفظ قدرت امریکا در افغانستان با حداقل استفاده از نیروهای متحدالشکل. این دستورالعملی برای قتل‌عام‌های بیشتر است.

کارتر مالکاسیان، تحلیلگر پیشکسوت افغانستان، ماه گذشته در واشنگتن پست مقاله‌یی نوشت و اظهاراتی قانع‌کننده بیان کرد که ایالات متحده بین دو گزینه «عقب‌نشینی کامل تا ماه می ‌یا نگه داشتن ۲۵۰۰ سرباز در محل برای انجام عملیات ضد تروریزم و تلاش برای جلوگیری از فروپاشی دولت افغانستان» باید «انتخاب قطعی» داشته باشد. تردیدی نیست که خروج نیروهای امریکائی به‌معنای پایان دولت افغانستان است که ایالات متحده ۱۹ سال از آن حمایت کرده است.

مالکاسیان روشن می‌سازد که عملیات ضد تروریسم صرفاً راهکاری برای جلوگیری از شکست است و هیچ چشم‌اندازی از پایان جنگ ندارد. با توجه به هزینه‌های عظیم اخلاقی این عملیات ضد تروریزم که اینترسپت بی‌باکانه به آن پرداخته است، استدلال برای خروج کامل قوی‌تر می‌شود.

به احتمال زیاد بایدن سیاست روسای‌جمهور قبلی را در پیش می‌گیرد و با استفاده از عملیات مخفی سیا برای جلوگیری از شکست، به پشت گوش انداختن این معضل ادامه خواهد داد، اما امریکایی‌ها نباید دچار خیالی واهی شوند: این رویکرد به معنای تداوم جنایات جنگی وحشتناک در نبردی است که پیروزی در آن ممکن نیست.

د دعوت رسنیز مرکز ملاتړ وکړئ
له موږ سره د مرستې همدا وخت دی. هره مرسته، که لږه وي یا ډیره، زموږ رسنیز کارونه او هڅې پیاوړی کوي، زموږ راتلونکی ساتي او زموږ د لا ښه خدمت زمینه برابروي. د دعوت رسنیز مرکز سره د لږ تر لږه $/10 ډالر یا په ډیرې مرستې کولو ملاتړ وکړئ. دا ستاسو یوازې یوه دقیقه وخت نیسي. او هم کولی شئ هره میاشت له موږ سره منظمه مرسته وکړئ. مننه

د دعوت بانکي پتهDNB Bank AC # 0530 2294668 :
له ناروې بهر د نړیوالو تادیاتو حساب: NO15 0530 2294 668
د ویپس شمېره Vipps: #557320 :

Support Dawat Media Center

If there were ever a time to join us, it is now. Every contribution, however big or small, powers our journalism and sustains our future. Support the Dawat Media Center from as little as $/€10 – it only takes a minute. If you can, please consider supporting us with a regular amount each month. Thank you
DNB Bank AC # 0530 2294668
Account for international payments: NO15 0530 2294 668
Vipps: #557320

Leave A Reply