!حکم مجازات مجرمین از نظر اسلام

توفیق عظیمی

0 596

یکی از خطرات و چالش های عمده و پیچیده عصر حاضر، همانا عدم مصونیت جان و تعرض بی رحمانه به حیات خود و دیگران است، طوریکه دیده می شود از سالیان متعدد بدینسو در کشور ما و برخی کشور های اسلامی دیگر، یک تعداد- مخصوصاً جوانان و نوجوانان- در اثر فهم و برداشت سطحی از اسلام و بر اساس برخی انگیزه های دینی و سیاسی دست به انتحار و خودکشی می زنند، و برخی دیگر در اثر بروز  مشکلات عدیده اجتماعی و برخی دیگر از مشکلات اقتصادی دست به خودکشی می زنند و هستند برخی عناصر ظالم دیگر که به غرض بدست آوردن پول ناچیز و یا اشباع غریزه غضب  حب انتقام به حیات دیگران بازی نموده و آنها را از بین می برند، و اگر دقت نماییم تمام عوامل ذکر شده در دو عامل بزرگ (ظلم و جهل) خلاصه میگردد.

دسترسی به حق حیات به عنوان (حفظ نفس) یکی از مقاصد عمده و ضروری شریعت اسلامی به شمار رفته که خداوند جهت ایجاد و تحقق آن ازدواج را به عنوان راه مشروع و قانونی تولید انسان معرفی نموده است و بخاطر مصونیت جان انسانها، قتل انسان را بدون موجب شرعی حتی در صورتی که قتل به گونه خطا هم واقع شود مستحق تعقیب و مجازات دانسته است، در مورد اجرای قانون قصاص جهت حفظ حیات الله متعال فرموده است {یاایهاالذین آمنوا کتب علیکم القصاص فی القتلی}البقره ۱۷۸ترجمه (ای کسانی که ایمان آورده اید! در باره کشتگان، قصاص بر شما فرض شده  است) و در آیه دیگر حکمت آن را بیان داشته فرموده است:{و لکم فی القصاص حیاه یا اولی الالباب لعلکم تتقون} البقره۱۷۹ ترجمه(ای صاحبان خرد! برای شما در قصاص، حیات و زندگی است) .

از انس (رض) روایت است که پیامبر(ص) فرمودند{اکبرالکبایر الاشراک و قتل النفس}صحیح بخاری ترجمه(بزرگترین گناهان: شریک آوردن به خداوند و کشتن نفس است)

با نظرداشت فرمود الله متعال و رسول الله صلی الله علیه و سلم در این اواخر دشمنان مردم افغانستان با استفاده از ترفند های مختلف مردم مظلوم ما را مورد حملات تروریستی و انتحاری خویش قرار میدهند و روزی نیست که در گوشه و کنار کشور انفجاری رخ ندهد.

بناً خواست و توقع مردم از شخص رییس جمهوری اسلامی افغانستان جهت تامین امنیت در جامعه و جلوگیری از کشتار مردم با مطابق شریعت اسلام آنعده از  مجرمین که به اساس قوانین نافذه کشور توسط نهاد های عدلی و  قضایی محکوم به مجازات (اعدام) شده اند حکم مجازات اعدام را بالای شان تطبیق تا حیات و نگرانی مردم از این ناحیه  تضمین و به دشمنان پند گردد.

د دعوت رسنیز مرکز ملاتړ وکړئ
له موږ سره د مرستې همدا وخت دی. هره مرسته، که لږه وي یا ډیره، زموږ رسنیز کارونه او هڅې پیاوړی کوي، زموږ راتلونکی ساتي او زموږ د لا ښه خدمت زمینه برابروي. د دعوت رسنیز مرکز سره د لږ تر لږه $/10 ډالر یا په ډیرې مرستې کولو ملاتړ وکړئ. دا ستاسو یوازې یوه دقیقه وخت نیسي. او هم کولی شئ هره میاشت له موږ سره منظمه مرسته وکړئ. مننه

د دعوت بانکي پتهDNB Bank AC # 0530 2294668 :
له ناروې بهر د نړیوالو تادیاتو حساب: NO15 0530 2294 668
د ویپس شمېره Vipps: #557320 :

Support Dawat Media Center

If there were ever a time to join us, it is now. Every contribution, however big or small, powers our journalism and sustains our future. Support the Dawat Media Center from as little as $/€10 – it only takes a minute. If you can, please consider supporting us with a regular amount each month. Thank you
DNB Bank AC # 0530 2294668
Account for international payments: NO15 0530 2294 668
Vipps: #557320

Leave A Reply